Zapečená čokoláda

14. března 2010 v 17:00 | Andrís |  Recepty





Ingredience:

  • 50 g másla + trochu na vymazání formiček
  • 1 lžíci mletých mandlí + trochu
  • na vysypání formiček
  • 100 g čokolády na vaření
  • 1 žloutek ze středně velkého vejce
  • 1 vejce
  • 2 lžíce přírodního krupicového cukru
  • 4 lžíce likéru Baileys
  • moučkový cukr na poprášení

Příprava jídla:

1. Troubu předehřejte na 230, horkovzdušnou na 210 °C. Dvě formičky na suflé, případně silnostěnné ohnivzdorné kameninové hrnky vytřete trochou másla a vysypte částí mletých mandlí. Čokoládu a máslo spolu rozpusťte na vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě.

2. Žloutek, celé vejce a cukr spolu vyšlehejte do pěny a pak do ní jemně vetřete rozpuštěnou čokoládu s máslem, mandle i likér. Rozdělte do formiček nebo hrnků. (V téhle fázi je můžete zakrýt a uložit až na čtyři hodiny do chladničky. Pokud pak dáváte budoucí dezert do trouby studený, přidejte k době pečení dvě až tři minuty.) Vložte do trouby a asi deset minut pečte, až povrch zpevní a dezert trochu vyběhne.

3. Na hotovou zapečenou čokoládu položte připravenou šablonu ve tvaru srdíčka a poprašte povrch moučkovým cukrem. Pak šablonu sejměte a dezert ihned podávejte.

P.S.
Abyste dobře trefili velikost srdíčka, použijte jako vzor hrneček. Podle horního okraje si obkreslete kruh, vystřihněte ho, přeložte napůl, vystřihněte půlsrdíčko a rozložte ho.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 ♥W!ll!nkQ♥ | Web | 14. března 2010 v 17:16 | Reagovat

super bloček a hezů dess

2 LillynQa | Web | 14. března 2010 v 17:17 | Reagovat

Tak to jsi dobrá, že jsi ten dess d+ělala sama !!!

3 LillynQa | Web | 14. března 2010 v 17:22 | Reagovat

jj ráda spřátelím !!!!!
jj...

4 LillynQa | Web | 14. března 2010 v 17:23 | Reagovat

Jak máš to "Chceš vyčistit monitor? Klikni SEM" no tak ten pejsek je rozkošnej !!!!!!

5 Ramy | E-mail | Web | 25. června 2012 v 15:03 | Reagovat

No jasnýýýý

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama





Pomozte nám pomáhat