Mexická horká čokoláda

27. března 2010 v 16:50 | Andrís |  Recepty
  • 100 g hořké čokolády
  • 1 l mléka
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • ¾ hrnku krupicového cukru
  • 1 lžička skořice a špetka mleté vanilky
  • 2 vejce

miley2426.blog.cz

Rozpusťte čokoládu ve vodní lázni. V kastrůlku prohřejte mléko se smetanou. Tři lžíce směsi přidejte k čokoládě a dobře promíchejte, pak vmíchejte zbylé mléko se smetanou, cukr a skořici. V malé misce prošlehejte vejce s vanilkou. Přidejte k nim lžíci čokoládové směsi, prošlehejte a pak pomalu vmíchejte vaječnou směs k čokoládě. Vše rychle, asi tři minuty, prošlehejte nad vodní lázní a ihned podávejte. Mexická horká čokoláda je pramáti všech čokolád určených k pití. Je hustá a skvěle chutná.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 gogosen | Web | 27. března 2010 v 16:54 | Reagovat

to si asi udělám ;-)  :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama





Pomozte nám pomáhat