Citronový beránek – mazlík

25. března 2010 v 14:32 | Andrís |  Velikonoce
miley2426.blog.cz











Ingredience:
  • 1 biocitron
  • 250 g másla
  • 250 g hladké špaldové mouky
  • špetka soli
  • 4 vejce
  • 150 g krupicového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • tuk a krupice na vymazání a vysypání formy
  • čokoládová poleva na oči

NA BEZÉ
  • 3 bílky
  • 150 g krupicového cukru

Jak dlouho?

  • Doba přípravy: 15 minut
  • Pečení 60 minut
  • Počet porcí: 12 porcí

Příprava jídla

Troubu zahřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Formu/formy vymažte a vysypte krupicí. Citron omyjte a osušte, z poloviny pak najemno nastrouhejte kůru. Vymačkejte šťávu. Máslo vyšlehejte s cukrem do pěny, pak postupně střídavě přidávejte a zašlehávejte vejce, mouku, vanilkový cukr, sůl, citronovou šťávu a kůru. Těsto vlijte do formy a asi hodinu pečte. Nechte chvilku chladnout na mřížce, pak vyklopte a nechte vleže zcela zchladnout.

Troubu zahřejte na 180 °C. Bílky vyšlehejte dotuha a přitom do nich zašlehejte cukr. Sníh dejte do sáčku s úzkou koncovkou a na beránka udělejte spoustu malých ,pusinek', aby pokryly povrch. Pečte asi 10 minut, aby bezé napůl zatuhlo. Pomocí čokoládové polevy udělejte oči a podávejte.

TIPY & TRIKY
  • Kynuté těsto je skvělé pro vizuálně velmi efektní německé formy, v nichž se peče ,hlavou dolů', protože je tuhé a neprotéká spárou.
  • Beránci jsou individualisté, abyste je v pohodě a v celku dostali z formy, držte se chvíle, která je k vyklopení určena v receptu.
  • Vyklopeného beránka nikdy hned nestavte - teplé těsto má mnohem větší tendenci se lámat. Hlava se sice v nouzi dá upevnit párátky, ale přiznejme si, že to prostě není ono.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 ♥♫►WewerinQa◄♫♥ | Web | 25. března 2010 v 15:27 | Reagovat

Awuj!!
Jag pag je??>>U mně fájn!!
Konečně zejtra pátek co??>>Bože jak já miluju pátky!!
No nic dneska moc dlouhá obíhajda neni tag PaPíQ!!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama





Pomozte nám pomáhat